29 October 2007

kisah si ibu dan anak (baca mcm iklan ubat batuk..:p)

0 comments

cerita zara...

yippiiieeee!!!!!!!....see... zara can pegang her own botol oredi..... good girl la anak mama ni... :D

kitorg br tau last week that she can pegang her own botol.. tu pun sbb my n*ppl* crack siang tu sampai kuar darah n i takut nak bre4stfeed dia.. so i bancuh susu n give her... then only we know laa... :p

alhamdulillah lepas raya ni dah byk perkembangan zara.. sakit pun dah ok skit dah.. no more demam n selsema.. batuk pun sikit2 je lg... tu la org tua2 kate sakit-nak-pandai.. :)

she can golek2 very fast now... esp kat atas playmat dia... atas katil kurang skit...maybe dia rase xstabil sgt kot... biler meniarap tu she can pusing 360 oredi.... skit lg ke depan la plk tu... :)

lg 1 yg best skarang she can get pre occupied dgn anything yg ade kat tgn dia or in d area she can reach... like toys or face towel dia... abih dibelek2 nye bende2 tu... senyap je... sampai la dia boring... at least mama n abah manage to finish makan la... xyah take turn dah.. tp tu kat umah je la.. kalo kat kedai terpakse la take turn.. skarang ni kene extra becarefull skit biler dukung dia... she will grab (n grip) anything yg dia blh capai like our spec... rambut or tudung... kuat betul grip dia skarang ni...

pipi dia dah makin berisi balik... tu tgh mengepam pipi la tu... PIPI-PAU RETURN!!!.... heheheh... dah seminggu i start introduce her to cereal.. we bought nestle beras (with milk) stage 1 tu... mula2 i suap she dun want.. i read dlm net kate baby mmg will take breastfeed je from d mother... kalo suap bende lain dia xmo... so kene la abah dia yg menyuap nye... even susu dlm botol pun she prefer abah to suap her... n wiken ari tu kebetulan my parents dtg... suke betul dia opah dia suap cereal.. laju je mkn nyer... cereal n g3rber banana.. sajer we bought nak try... ok la... dia pelan2 pandai mkn... :)

one more thing... shes getting a bit chatty dah lately... sembang sampai mata2 skali tutup2... i wonder ape la si kenit ni try to tell me... last nite aku nyanyi2 kat dia, dia pun uuuu-aaaa-uu-aaa gak... nyanyi kali la kot... ari tu tok-misai dia nyanyi sambil main gitar pun dia join gak... :p pagi2 biler bgn tido pun dia dah jarang nangis... she will terus sembang2 dl sorang2 n play with her toy or blanket..biler dah boring br nangis nak suruh org angkat..hehehe.. cute sgt... :)

cerita mama..

hmmm..ni citer mama dia plk... i got improvement oso... :D

i manage to get back my pre preggy weight!!... yup...berat dah 47-50kg je... n yg paling best is i can wear back my feveret lev1's jeans (d one mr hubby bg mase my b'day)... yaaahooooo!!... heheh.. thanx to the bulan puase... :D

02 October 2007

worried: i am...

0 comments

what will u do if u're facing something that u really2 not ready to take it???

huhhhhhhhh... d petanda2 getting clearer.. i try not no think about it... but what if it really gonna happen??... what should i do??? how am i going to face it???... worried: i am.... i am NOT READY...

"...ya allah... berikan kekuatan utk aku tempuhi segala keputusannya.. dan sekiranya ia benar2 berlaku, berikanlah aku petunjuk utk apa yg harus ku lakukan dan bagaimana utkku menghadapinya...amin..."


[edited - 03102007]
...phhhewwww...*icon lap peluh*.... that was the longest 30seconds of my life... alhamdulillah....

[/edited]
 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template