14 May 2007

aper ko merepek ni kerepek??

adoi...xtau la apsal...sakit plk kpale ni... nak kater berjemur, aku xkuar opis pun lg ari ni... ari pun xdela panas sgt td raser nyer...siap ujan plk tu kejap td.. maybe sakit sbb penat ngadap pc ni kot... dr td xde kejer nak buat..citer house pun aku tgk sampai 2 episod plk tu...epi.3&4.. tu pun dah ujung2 tu sangkut2... tension aku.....

td layan sembang ngan nani.. dier br lps gi checkup pregnancy dia... dah 12weeks dah!!... tgh excited la tu... dah over 1st trimester... alhamdulillah... welcome to d club mama bebeh!!!.. heheheh... yg mr hubby aku ni plk network tgh giler agak nyer... aku msg xreply2... ni nani dah balik, xde saper nak layan aku dah... nak tgk house,dah xlarat dah... lps abih ni aku layan game la plk... hopefully mr.hubby blh balik awal la ari ni... hmmm.. raser mcm nak pi tesco pun ade gak.. last friday aku gi lepak saner, berkenan la plk ade sluar cotton ni... sedap giler kain dier.. very comfy... rm29.90.. ok la.. dah testing dah ari tu..tp xjd amik.. ni biler pikir2 aku tinggal 3helai sluar je yg masih blh pakai, might as well beli je sluar tu.. lps deliver nnt still blh pakai.. tp kpale sakit.. malas plk nak berjalan kesana.. kang xpasal2 tumbang plk tgh jln.. just hope boss din kacau me for d remaining 1hour... hubby kater nak balik lps magrib coz ade intvw...

ok la..dah alang2 berblog ni, baik ak recap what happen last wiken.. saturday morning i wake up mcm biase sbb hubby kater nakkuar awal.. i make mini pizza for bekfes n do 1 round laundry.. after siap2 n bekfes kitorg kuar.. 9.45 like that... kitorg nak gi warehouse sale perfume kat 3k usj.. hubby yg beriya2 sgt sbb perfume dier dah abih... ari tu try beli yg fake kat lel0ng.com.my tu tp xpuas ati.. beli for men, dpt for woman nyer.. rizal nyer pun bau xori... sampai kat 3k tu, blom bukak pun lg..kene Q dl kat luar (as espected la coz last time pun mcm ni) biler bukak je.. serbu la... tp too bad it was so small area...like 1/4 je dr WHS kitorg gi 2 tahun lps kat KJ.. tpt kecik.. brg pun xla byk... n yg paling tension nyer org main langgar2 je aku!!.. weh..xnmpk ke perut aku boyot ni!!.. (ok la.. aku pun salah gak.. dah tau boyot lg nak pegi tpt crowded mcm ni.. ) i din expect to be as bad as this... xde can lansung nak ke kaunter.. ade la dlm 4-5 kali.. then aku give up dah.. suh hubby n rizal je yg pegi tgk.. xbyk perfume yg best2 dah... n d price is not as cheap as last time... dl i can buy moch1n0 perfume for rm30 je!! brg pun xbyk dah.. brand skit je.. n yg best2 sumer xde..hubby pun agak frust sbb yg dier nak sumer xde.. (dunh1ll des1re)...at last we end up buying for cukup syarat je.. i bought hug0 b0ss for woman 50ml (rm95).. hubby beli dunh1ll fresh 100ml (rm122) n rizal beli hug0 en3rgize 125ml(rm150) n esc4da magn3tism 50ml(rm50 -- bau xla sedap sgt tp sbb murah..) sejam je kitorg kat dlm tu..

next stop.. sunw4y piramid.. hubby nak g emm3r zekna, nak pakai b'day kupon yg dier dpt tu.. dia beli 2 helai eorking shirt... rizal pun... then rizal blanje lunch kat sikret resipi.. pekena tomyam kung!!... hhuhuu.. best!!... then jalan2 jap.. beli b'day present for s0fea esok.. lps smayang blah...

then gi 0ld klang road.. survey almari utk baby... lps tu singgah saloon kat flat sbelah umah nyanyah tu... i got my hair cut (tp still blh ikat).. n hubby pun nak trim rambut dia.. n we both ask for wash n blow.. best nyer ade org cuci n urutkan kepale.. :p b4 balik tu singgah lepak kat mamak..

mlm tu we suppose to go for our wedding-reception-aniversary-dinner kat pr1nce hotel.. tp rupe2 nyer its not included in our pakej.. so, xde la mkn free.. dinner kat umah je la.. i cook kurma ayam... n tgk konsert af...

sunday pkl 10 dah kuar.. g umah sis famy.. dia wat celebration for sofea's b'day n mothers day too.. it was a nice, simple among family party... ade nasi briyani, spagethi, roti jala n cake.. n a very colofull cup cake too!! ...:p lepak, sembang n play with d kids till petang.. then send mama home n we go back.. lps tu rest je kat umah...


hmmm... tu je la.. dis coming wiken ade baby checkup n nak mintak tlg k.milah dtg kemas umah.. (thanx to nani bebeh sbb bg pinjam k.milah..:p)


2 comments:

  1. Aiii... tenkiyu jeke? Takde ke carbonara keee (eh tp takleh sbb aku still cam allergic pasta sob sob!).. rendang tok keee... cheesecake keeee... hehehehe. Memang krepeks kiter nih eik!!!

    ReplyDelete
  2. carbonara xde hal...blh...
    rendang tok kalu...kene tanyer nyanyah...:p
    ciskek....import sikret resipi nyer blh??...:p

    tetiber teringat bisnes krepek kiter kat kolej dulu!!..hahah...!!!

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template