31 May 2007

is this normal??

0 comments
arghhhh... sOOooo not in d mood to do work.. yesterday even worst!!.. feel sooOOo depressed!!... agak nyer sbb mmg i dah plan not to come to work, but i dtg gak sbb boss suh bukak pintu.. just becoz i slalu dtg awl n have d ofis key!!!.. dah la raser berat semacam je smalam.. nak pi toilet pun raser xlarat... makan pun xde selera... nasib baik hubby sanggup hantarkan aku balik by 2pm.. so,kire half day la smalam.. kat umah just rest je...

i think i'm getting crazy la... n xsabar dah nak tunggu baby ni kuar... last 2 nites i had a dream (again!!)... in d dream, suddenly my mom hand over me MY BABY!!.. yg best nyer tu, aku xperasan pun biler aku bersalin!!.. siap ingatkan maybe i was pengsan maser bersalin tu... eheheh.. :p but to see my baby face... she was sooo lovely!!!.. rambut lebat (mcm abah dia).. putih.. not so big,not so small baby.. just nice... siap aku tau berat dia mase tu is 2.79kg!!... tp yg pelik nyer lps tu i still have to go to ospital.. dunno for what??... n d ospital a bit pelik.. like open air mcm tu.. heheh... but for sure i saw our gynea there... :p n i saw d time mase tu is 7.05pm!!... hmmm ntah la... maybe this is some sign kot.. maybe ade yg become true nnt.. we'll see.. :)

kalo mengenangkan betapa xselesa nye aku skarang ni, mmg la nak sgt baby kluar cepat2... n lg pun dah malas nak wat kejer kat opis ni!!!.. tp biler pikir2 pasal d 'bersalin' part... adoi... raser lmbt2 pun xpe... ish!!!... tu laaa.. mmg blh giler la kalo dok pikir psl biler baby nak kuar ni... tp kalo mengikut kata hati, 70% i would say "tolong la baby... kuar la cepat2!!..." ...hehehhe...:p
ntah esok??..ntah next week??...ntah kejap lagi!!!... hhuhuu... maybe next week kot.. i believe my baby ni nak tunggu opah dia dtg sini dl.. :p

this WAITING game is making me INSANE!!!....

see u sooooon syg!!!....


29 May 2007

penantian suatu penyiksaan

0 comments
its true....sgt2 la tersiksa nya... biler la syg mama ni nak kuar??? its getting heavier n heavier... makin susah nak bergerak... raser mcm ade bola bowling kat atas peha aku ni... last nite even worst... xboleh nak baring on my side langsung.. i have to tido duduk... n d feeling that u're going to popup very soon sampai terbawak2 dlm mimpi... i dream my water broke n i wake up mr hubby but he din want to wake up!!... nasib baik aku terjaga n its just a dream.. in d dream i siap blh raser suddenly d weight kat my perut tetiba hilang.. like terkeluar skali mase d water come out.. but d best part is, i was trying to control my self not to be panic... heheheh... mcm tu la agak nyer if it happen in reality...

d house moving blom settle... but on sunday ari tu, our agent say got 2 available house.. we went to see.. 1 in PUJ 2.. nice big house.. very near to nursery n surau.. but kiri kanan umah still kosong (n semak samun).. but d house dah pernah org duduk b4 nih... 2nd house kat PUJ 6.. not so big n xpernah org duduk.. but we saw d owner dah simenkan d whole porch.. gud oso.. but seems like umah yg 1st tu much more better.. n both house sewa = rm500... but yesterday mr hubby dpt call an owner utk umah yg 1 row ngan kitorg.. mr.singh.. hubby said he sound nice.. tenant umah tu br je pindah.. melayu gak.. ade baby.. d owner said nnt dia nak cat d pagar n d house dah ade kipas in every room.. n sewa = rm450 je.. its like selang 20 umah je dr our current house.. this thursday nak gi tgk umah tu.. if its in good condition, most probably we will pindah there... i can imagine we just tolak our brg2(on trolley) to that house... xpayah nak sewa lori.. :p n insyaAllah kalo settle cepat, maybe blh pindah b4 baby kuar.. mama n abah pun dah offer nak tlg angkut brg.. they will come here next monday!!...:D fifi pun dah ade kat umah tu.... maybe tomoro ke i'll take leave n can do some packing at home.. lg pun xlarat la nak dok opis je.. bosan n xleh nak rilex sgt...

last wiken gi checkup.. baby sihat.. berat dah 3.2kg.. mama naik skit je... 64kg.. sume bg kat baby.. then me n hubby went to summit sbb hubby nak wat sunglasses.. sunglasses clip dia dah jatuh ari tu.. then lunch kat hainan cafe with my bestest frens, nani n ika.. both look diff oredi.. 1 makin kurus sbb nak kawen.. yg satu lg dlm proses membina badan org.. :p sajer meet up n mengupdet (read: gossip) utk maybe d last time b4 aku meletop... lps asar, we had roti 'kiap'.. then bersurai..

hmmm... ok la.. i finish my lunch oredi...xtau la nak wat ape ari ni.. last 2 days was abit bz with work.. ni dah siap, dok nganga je la.. maybe try to watch drama series after this.. heheh .. :p

23 May 2007

r u sleeping...r u sleeping...

0 comments
its only 10.30am n i oredi mengantuk!!... bosan giler i tell u!!... for d past 2days i have nothing to do... dah la boss pun xmasuk.. smalam lg la.. 'mamat-sissy' tu je yg ade.. so i can sorok2 lelapkan mata.. ari ni mamat yg lg sorang ni plk ade.. so line xbrape clear nak tido.. n for d whole day yesterday, i manage to watch 1 episode of grey's(full), house(tersekat2) n desp hvw (1/2 je sbb tersekat2 gak)... thanx to my sis yg introduce me to tv-v1de0.net... :)

so, ari ni i dunno what to do.. dah la my nani-bebeh pun xonline dr smalam... lg la 'mati-ketombe' aku dibuat nyer... beb!! mane ko ni????... hmmm...*thinking what to do today...* maybe i can list down list of ppl i would like to annouce of my baby birth later... :-?

anyway,.. talking about my baby.. i'm in my 37weeks oredi.. last week checkup was ok.. baby n mama sihat.. baby gain most of berat.. shes 2.8kg.. n mama 63.5kg.. naik skit je.. sumer bg kat baby je.. mmg my selera pun dah xsekuat dl dah.. n doc said my baby dah engaged dah.. 'alhamdulillah.. baby dok situ tau.. jgn pusing2 lg.. nnt senang nak kuar..' :p d position mmg pelik skit.. as i said in prev entry b0ntot dia kat my pusat... that explain why my perut look sooo big... its like my baby dok bersandar towards my belly.. sepatutnyer kedudukan dia tegak je(selari dgn kepala).. so,no wonder la perut aku ter'keluar' mcm ni.. :p n my perut start to get sooo itchy lately.. gatal giler!!.. nasib baik doc bg krim.. it help!..

ramai dah yg tanye biler aku nak start cuti (maybe sbb diorg tgk my ym status tu -anytime..soonn..-) .. i plan to work till i meletop!!.. coz i dun feel safe dok umah sorang2.. n kalo kat opis, nearer to my hubby n phone line pun better... n if anything happen, my hubby no need to balik umah dl.. just singgah amik aku n terus pecut ke hospital!!.. better strategy rite??.. hope so.. :) skarang pun i start to feel contraction(i think so la..) once in awhile.. d baby still active.. n yg paling aku raser berdebar is 'what will be my 1st petanda to go for labour?'.. will it be bleeding?? or water broke?? or contraction pain?? what ever it is, i just hope it will not be too painfull.. coz i afraid i will be too panic by then.. i want to remain calm till i selamat masuk labour room.. insyaAllah... *please pray for me ye..*

tp last friday we got not so good news la.. owner of d house nak balik umah tu.. hmmm.. something that me n hubby never tot of.. mula dia suh pindah by end of jun, but after hubby bg tau i'm going to beranak oredi, he give us time to discuss.. aiyooo... really not a good timing la!!.. thinking of MOVING!!.. d packing, d angkut brg, d house-hunting, all those cabinet,aircond n whatnot nak kene cabut n psg balik..!! dgn brg kat umah yg makin bertambah!!.. adoi!!.. y now??.. sabar je la.. n all this involve $$$... we plan to find house yg nearby our current house skarang.. dah selesa dok sini.. malas raser nyer nak pindah jauh2.. ari tu manage to talk to our agent, he said ade 1 umah at d end of our row tu.. but he have to confirm with d owner dl.. kalo dpt umah tu pun ok gak...dekat/senang nak pindah.. d big problem now is d timing la.. dgn aku nak bersalin ni n berpantang kat kg, saper nak packing?? i dun trust those 2 guys to do d packing.. nak xnak kene la tunggu aku abih pantang.. maybe middle august.. insyaAllah.. hopefully everything goes well by then..

anyway, d plan to do spring-cleaning last wiken still on!!.. k.milah came on sunday n now d house is ready to welcome my baby.. k.milah done a good job esp d toilet n tingkaps.. :p i manage to clear d kitchen n store room.. food ration (read:maggi n spagethi) pun dah ready.. tinggal nak iron baju for my hubby siap2 je..

ok laa.. nak sambung tgk greys jap.. ;)

p/s:- to whom it may concern: '... i really hope u'll not going outstation till i give birth.. tinggal lg 2-3 minggu je... please don't go... i dunno how to go tru that momment without u by my side.. i need u.. seriously...'

16 May 2007

ranting

0 comments


JEALOUSY... yup...thats d exact word yg blh explain what is my feeling lately... selain dr raser cuak sbb 'd-day' is getting nearer, i do have mixture feeling.. n yes, jealous n bored is one of it... bosan of waiting biler la baby ni nak kuar... bosan nak 'angkut' perutku yg extra besar ni merata2... n..

1. jeles tgk org pakai baju2 yg ikut body shape... esp baju2 kebaya tu... aku ni ntah blh ke tak nak dpt balik my old body figure lps beranak nnt...

2. kesian tgk baju2 aku yg belambak dlm almari tu sbb xleh nak pakai... raser teringin sgt nak pakai balik...

3. jeles tgk org soping baju2 tu sumer... mind u, its cheaper to buy baju2 biase tu dr beli baju2 maternity.. n aku plk jenis xsuke bazir duit beli baju maternity sbb dok pikir i will not wear it for long... thats y i end up wearing my hubby's t-shirt instead of beli baju maternity...(kedekut kah aku??)

4. jeles tgk org blh senang2 ati golek2 atas katil!!.. esp biler tgk mr.hubby tido golek2 atas katil!!... i want it too!!!... geram sgt biler tgk!!.. aku ni nak bergerak pun susah... theres no way i can turn from right to left(vice versa) without having to bangun(duduk) dl, pusing badan, lapik perut n baring!!... tak ke sengsare namer nyer tu!!!...

5. jeles tgk ppl can move sooo easy... walk, run, turn, sit, etc....

hmmm...4 more weeks to go... insyaAllah... i hope i can get my 'freedom' of moving around back...

note to my baby:... syg, mama not angry with u... i'm just adjusting to this new situation... and please jgn merajuk ngan mama k... mama just can't wait to see u n hug u n kiss u... n biler dah besar skit mama nak gomol2 u.. blh??...:p nnt kiter blh sembang samer2... main samer2... masak samer2... golek2 samer2.. heheheh... i love u baby...

14 May 2007

aper ko merepek ni kerepek??

2 comments
adoi...xtau la apsal...sakit plk kpale ni... nak kater berjemur, aku xkuar opis pun lg ari ni... ari pun xdela panas sgt td raser nyer...siap ujan plk tu kejap td.. maybe sakit sbb penat ngadap pc ni kot... dr td xde kejer nak buat..citer house pun aku tgk sampai 2 episod plk tu...epi.3&4.. tu pun dah ujung2 tu sangkut2... tension aku.....

td layan sembang ngan nani.. dier br lps gi checkup pregnancy dia... dah 12weeks dah!!... tgh excited la tu... dah over 1st trimester... alhamdulillah... welcome to d club mama bebeh!!!.. heheheh... yg mr hubby aku ni plk network tgh giler agak nyer... aku msg xreply2... ni nani dah balik, xde saper nak layan aku dah... nak tgk house,dah xlarat dah... lps abih ni aku layan game la plk... hopefully mr.hubby blh balik awal la ari ni... hmmm.. raser mcm nak pi tesco pun ade gak.. last friday aku gi lepak saner, berkenan la plk ade sluar cotton ni... sedap giler kain dier.. very comfy... rm29.90.. ok la.. dah testing dah ari tu..tp xjd amik.. ni biler pikir2 aku tinggal 3helai sluar je yg masih blh pakai, might as well beli je sluar tu.. lps deliver nnt still blh pakai.. tp kpale sakit.. malas plk nak berjalan kesana.. kang xpasal2 tumbang plk tgh jln.. just hope boss din kacau me for d remaining 1hour... hubby kater nak balik lps magrib coz ade intvw...

ok la..dah alang2 berblog ni, baik ak recap what happen last wiken.. saturday morning i wake up mcm biase sbb hubby kater nakkuar awal.. i make mini pizza for bekfes n do 1 round laundry.. after siap2 n bekfes kitorg kuar.. 9.45 like that... kitorg nak gi warehouse sale perfume kat 3k usj.. hubby yg beriya2 sgt sbb perfume dier dah abih... ari tu try beli yg fake kat lel0ng.com.my tu tp xpuas ati.. beli for men, dpt for woman nyer.. rizal nyer pun bau xori... sampai kat 3k tu, blom bukak pun lg..kene Q dl kat luar (as espected la coz last time pun mcm ni) biler bukak je.. serbu la... tp too bad it was so small area...like 1/4 je dr WHS kitorg gi 2 tahun lps kat KJ.. tpt kecik.. brg pun xla byk... n yg paling tension nyer org main langgar2 je aku!!.. weh..xnmpk ke perut aku boyot ni!!.. (ok la.. aku pun salah gak.. dah tau boyot lg nak pegi tpt crowded mcm ni.. ) i din expect to be as bad as this... xde can lansung nak ke kaunter.. ade la dlm 4-5 kali.. then aku give up dah.. suh hubby n rizal je yg pegi tgk.. xbyk perfume yg best2 dah... n d price is not as cheap as last time... dl i can buy moch1n0 perfume for rm30 je!! brg pun xbyk dah.. brand skit je.. n yg best2 sumer xde..hubby pun agak frust sbb yg dier nak sumer xde.. (dunh1ll des1re)...at last we end up buying for cukup syarat je.. i bought hug0 b0ss for woman 50ml (rm95).. hubby beli dunh1ll fresh 100ml (rm122) n rizal beli hug0 en3rgize 125ml(rm150) n esc4da magn3tism 50ml(rm50 -- bau xla sedap sgt tp sbb murah..) sejam je kitorg kat dlm tu..

next stop.. sunw4y piramid.. hubby nak g emm3r zekna, nak pakai b'day kupon yg dier dpt tu.. dia beli 2 helai eorking shirt... rizal pun... then rizal blanje lunch kat sikret resipi.. pekena tomyam kung!!... hhuhuu.. best!!... then jalan2 jap.. beli b'day present for s0fea esok.. lps smayang blah...

then gi 0ld klang road.. survey almari utk baby... lps tu singgah saloon kat flat sbelah umah nyanyah tu... i got my hair cut (tp still blh ikat).. n hubby pun nak trim rambut dia.. n we both ask for wash n blow.. best nyer ade org cuci n urutkan kepale.. :p b4 balik tu singgah lepak kat mamak..

mlm tu we suppose to go for our wedding-reception-aniversary-dinner kat pr1nce hotel.. tp rupe2 nyer its not included in our pakej.. so, xde la mkn free.. dinner kat umah je la.. i cook kurma ayam... n tgk konsert af...

sunday pkl 10 dah kuar.. g umah sis famy.. dia wat celebration for sofea's b'day n mothers day too.. it was a nice, simple among family party... ade nasi briyani, spagethi, roti jala n cake.. n a very colofull cup cake too!! ...:p lepak, sembang n play with d kids till petang.. then send mama home n we go back.. lps tu rest je kat umah...


hmmm... tu je la.. dis coming wiken ade baby checkup n nak mintak tlg k.milah dtg kemas umah.. (thanx to nani bebeh sbb bg pinjam k.milah..:p)


08 May 2007

good time...great taste...

0 comments
no..not at mcd0nald!...at my hometown la..kual4 kangs4r!!... hehheheh...

despite of having tooth-ache n sore throat... i still enjoy my balik kg trip very much!!... will story about it later!!..it is full of makan..makan n makan... hhehehe..:p

..to be continue...

[edited]
hookeyy...heres d story... saturday morning tu i mintak tlg nyanyah to drop by kat dentist coz my gusi getting bengkak n i can't even gigit anything... d nite b4 pun aku mkn megi main telan je... so,i went to my old dentist, klinik f4dhil kat ta1pan... last 2 years i went there to tampal my gigi... so,he got my dental history detail.. n what i suspect to be d reason for my sakit gigi, which is d pregnancy n its just a bengkak gusi is not so true... he said d tampal he done last time is not berkesan.. d bacteria or whatnot is still there.. n d preggie hormon make it active again.. thats y i sakit gigi.. n guess what he tell me d solution is... R00t CANAL!!.. adoi!!.. aku dengar perkataan tu pun dah kecut perut.. luckly he give me option.. 1. do it now.. d sakit will be gone in 12hours or 2. do it after give birth, now he give me ubat.. n d ubat only can work after 3-4days..n i will sakit again until i do it..
so...of coz i choose option 2... i dun want to sakit now.. n lg pun i'm going back hometown.. so,he give me ubat that cost me rm50!!... mmg giler skit dentist ni.. as my yeop said, he is too bisness minded.. mane tak nyer!, suke sgt suh org dtg byk2 kali... (read: so, he can charge u more n MORE!!)... ok la... itu kisah gigi... since dah xleh nak mengunyah sgt, i bought whipped potato n bun wat bekal on d way back...

oh ye... did i tell u we went back naik keter BARU??? hehehe... very comfy... tp yg best nyer speedometer dier mak aihh... gabak beb!!.. sajer kot.. nak remind ppl not to drive too fast.. :p

initially we plan to have lunch kat kedai yut sun kat ta1ping.. mkn dier femes ciken chop yg aku xdpt nak mkn ari tu sbb kedai tutup... but since aku xleh nak ngunyah, so we went balik umah terus.. sampai kg around 2pm.. my hubby still in penang.. singgah opis dl kater nyer.. dah petang baru dier sampai kg... yeop,yong n ria dah sampai awal2 td.. :)

my mum tempah laksa that day.. so, it was our lunch + minum petang + dinner... :) pengat labu pun ade...sedap giler!! petang tu ade a few neighbour dtg tolong potong2 bwg utk makan2 esok... diorg sumer tegur my perut.. ye la.. lps kawen ari tu aku dah jarang jenguk diorg.. tgk2 dah memboyot je.. :p mlm tu just entertain our self tgk konsert af...

sunday morning, awal bangun.. nasik lemak bungkus punye pasal.. :p lg pun org dah start dtg tlg masak n what not... as usual, pkl 12 dah siap sumer.. org masjid dtg baca doa selamat.. then makan!!... menu of d day is kari ikan, rendang ayam, labu msk lemak n kerabu pucuk paku... yummy!!.. sumer aku bantai.. xkire la sakit gigi ke tidak!!.. muaahhahaha... alhamdulillah mkn2 kali ni sumer ok... fud pun xde la byk berlebih.. n mama's project of 'tambah tepi dapur with simen n atap' is very convinient!!.. org pompuan sumer wat kejer n makan kat situ.. just bentang tikar je..xyah susah2 nak wat khemah dah.. :) petang tu yeop balik dl coz tgh hari td dpt not so good news.. keter naza r1a yg dier tinggalkan kat porch umah usj terbakar!! nasib baik neighbour nmpk n call bomba.. abih keter tu.. maybe sbb short circuit... me,nyanyah n d rest help kemas2 umah n pinggan mangkuk.. kesian plk kat mama.. koko dah xde, kang dier sorang2 plk nak mengemas... mlm lps dinner, around 10pm bertolak balik.. konvoi ngan nyanyah...

see?? i told u.. asyik makan je.. :p ni alhamdulillah dah surut skit bengkak gusi ni... on monday tu i tok mc.. malas n xlarat nak gi opis.. hubby amik half day.. we went to baby check-up.. baby sihat... this time mase scan dia siap tunjuk bont0t dier kat doc!!... terbonjol perut aku.. doc pun payah nak ukur baby.. mane tak nyer... anak mama ni posing pelik2 la.. kepale dier dah kat bwh (tp blom betul2 engage).. bont0t dier kat my pusat n kaki dier kat my right side... nmpk la tapak kaki dia with her very cute2 jari tu.. :p berat baby dah 2.6kg.. berat mama 63kg.. naik xbyk dah.. :) this time doc byk terangkan psl tanda2 labour n d preparation need to be done.. thanx doc!!.. ;)

eh..ok la... nak smayang n balik dah.. nak singgah pasar mlm ..yuhuuu!! blh beli nasi dagang yg best!!.. :p

p/s: entry yg bosan..xde gambar nak letak...
[/edited]

03 May 2007

mcm2 adaaa

0 comments
rindu...rindu...serindu-rindu nyaaaa...(spoon -lagu feveret mr hubby :p-)
i miss u like crazyyy...(moffats)

hisshhh...mcm2 lagu tgh main dlm kpale ni... angau punye pasal laa... dah seharian kene tinggal ngan kekasih hati ni... yup...mr.hubby is not here... kene out stesen ke perl1s... jauh tau... ari ni pagi2 lg dah mengalir air mata... smalam toksah citer la... byk kali dah... 1st time kene tinggal since preggie ni... asal aku dok sorang2 dlm bilik n baby gerak2 je, sure nak nangih nyer... :( (read: preggie = more sesentip(sensitive)) dah la kene tinggal byk ari plk tu... saturday nnt baru jumpe... kalo ikutkan ati, nak je aku ponteng kejer n ikut hubby.. tp biler pk2 balik, i better let him go.. prektis2 la.. nnt mase dlm pantang lg la kene berjauhan lamer2... sabar je la yer... at least i got my baby to 'teman' me all d time... n lg pun malas nak bazirkan my cuti.. still early of d year.. nnt after d baby is born, sure kene slalu amik cuti.. i better save it.. n another 1 good reason is.. i can follow nyanyah balik kg dis wiken in her BRAND-NEW-C1v1c!!!.. woohhooo!!!... hehehe...pg td dah merasa dah kejap... mmg comfy... maklum le.. keter baru a.k.a MAHAL .. bau kedai lg tau....:p

----------------------------------------------------------------------------------------

aku bosan...bosan..pd dirimu... (lagu dangdut saper nyanyi ntah)
aku dah bosan..aku dah bosan..aku dah bosann... (bosan - amy se4rch)

ni lg satu masalah... dah bosan giler sbenar nyer... xde kejer nak buat dtg opis ni... stakat maintanence support utk c3lcom ni, xla byk.. lg pun aku bukan nyer person-in-charge.. so, i just do minor2 work je.. project baru mcm xde je.. blog hopping pun dah jenuh dah.. main game dah dekat 10round dah... so?ape nak buat??... research?? eiii... xhingin la aku.. membebankan otak la.. (read: MALAS...)

--------------------------------------------------------------------------------------
next...
dah xde lagu dah...

1. ni my younger sister, fifi yg ku harap2kan n telah mengofferkan diri nak kemas my house b4 d baby check out telah mengabarkan berita duka ni.. she only can come back after d baby kluar!! so, how?? mane la aku nak cari org nak kemaskan umah aku ni...?? terpakse la 'sewa' maid.. tp 1 thigng about 'maid sewa' ni, susah la nak disuruh2... kang sendiri xpuas ati.. nak buat sendir mmg xmampu dah den ni arrr... kang ade yg terberanak kang..

2. wiken ni balik kg!!! yipppiee!!!..

3. baju, lampin n all brg2 baby telah selamat dibasuhi... lampin siap iron lagi tau!!... heheh.. n bag to ospital pun dah siap di packing..tinggal nak masukkan dlm kereta je.....:)

4. last week went to yeop's house.. yong bagi baby basket.. n all d bantals.. n she promise to give us d play pen n car seat.. alhamdulillah... murah rezeki anak mama ni.. :) eh,how about d baby bath tub?? she forgot kot.. ooo ye... she give me my-belated-b'day-present oso... b0dysh0p bath set!!.. thanx yong n yeop!!.. :)

5. i'm having a very bad sakit gigi since last 3 days.. last monday nite i CRIED!!.. sbb sakit sgt... i suspect becoz of d pregnancy.. last 3 months pun kene gak.. doc said gusi bengkak.. mmg its 1 of d simptom.. sadly this time kene mase public holiday.. abih 1 puchong ni kitorg ronda cari dentist.. 8 dentist(including gomen) sumer TUTUP!!.. mcm mane la agak nyer kalo org yg dah sakit sgt2 tu.. nasib baik la aku blh tahan lg.. dan masih menahan hingga ke hari ini.. malas plk rase nyer nak gi dentist.. lg pun xde kenderaan la.. sabar je la... sakit ni terasa sgt biler ade something kat area situ je.... apart from that, sore throat pun ade skit2 gak ni... since monday lg dah.. tp malas nak gi amik ubat...

hmmm...ok la... sambung main game jap.. cepat la ari sabtu... i MISS my hubby!!! uwaa!!... kesian hubby sorang2 kat saner.. dah la xsihat.. 2 minggu batuk2... doc pun dah pesan suh dia rest tp dah kene kejer.. kesian dia... u take care ok yang... i miss u...

1 year of happiness

0 comments
alhamdulillah.. dah genap setahun kiter kawen.. raser sekejap je kan..??..

nothing much of celebration sbb bz with baby preparation... tp sempat gak la having spesel dinner kat f1,puch0ng.. tu pun lepas mak n abah tanyer 'xg mkn kat luar ke?' hehehhe...:p

mr.f1do


mrs.f1do

what i treasure most about the celebration is how we went tru d time remembering what had happen exactly 1 year ago.. remember this?

..on our back frm ur frens wedding @shangr1la..
him: jam ni cepat beberapa minit kan? (looking at jam keter :12:08am)
her: haah..apsal? nak wish eikk?.. kene tunggu pkl 10pg br blh.. (that was d time he 'officially' sah as my hubby a.k.a lps akad nikah..) :p

...12:28am..
him: nak kene tunggu pkl 10am gak ke?
her: errr... mcm lmbt sgt lg la.. skarang pu
n blh la.. :p
him: happy aniversary... (he kiss my hand..)
her: happy aniversary... (kiss him back...dah lama we din do this hand-kissing-in-d-car..)

i actually plan to give him a present... something that he
need.. but xde mase nak gi beli.. nnt la yer yang.. oh..yes.. i did receive a rose.. tu pun i yg mintak!.. mase kat wedding his fren tu.. ade byk fresh flowers.. he cilok 1 n give me n said 'nah.. hadiah aniversary...' :p


bunge dah layu..:p

ok la... maybe next time we have a proper aniversary celebration.. with our little-precious-one of coz.. :) dunno what else to say...i have said most of everything 'that nite'... n i really mean it.. (thats y i was crying..)

may Allah bless our marriage till death do us part...
..I LOVE U SOooOo MUCH...

awk 'pelengkap' hidup sy....
:)


1 year ago...
 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template