22 August 2006

....

0 comments

well...i have no idea what to do now...not just now...actually since after lunch just now aku dah xde bende nak buat(aku raser la.........)...dah abih dah gambo2 kawen cik 5iti & dat0 k aku tgk....memang dah mati ketombe dah nak pikir ape nak buat ni....org lain dah sibuk balik...aku,as usual kene stay kat opis...my hubby have to balik lmbt lately...byk sgt kejer....kesian dier...dulu time aku bz,dier goyang kaki je...ni dah dier bz..aku plk yg mati ketombe...TAPI....at least dl he got car...can go anywhere he want kalo bosan2...aku ni TERPAKSE tunggu dier tetiap ari....dah bosan ni.....ni yg buat aku raser ralat jual 'laling' ku itu...

hmmmm...anyway,dah alang2 ni baik aku citer perkembangan terbaru....

berkembang????yes..perut aku dah berkembang..but NO!!!...not baby inside..but LEMAK tepu....muahahahahah...mane tak nyer...asyik makan je...malas nak control..actually dlm ati harap gak kot2 ade 'isi'..so that i would not feel so guilty having a 'perut buncit'...:p tp difikir2 balik,that is something yg diluar kuasa kiter.....talking about "I.S.I"...since 1++months married until now..almost every week i got that questions...
"dah ade isi ke blom??...."
....and what i can answer is " belum ade rezeki..."....

agaknyer ni la soalan standard org2 yg baru kawen ni....so,kpd sesape yg nak kawen tu,ready la dgn jwpn2 bernas...alhamdulillah,so far aku blom la terase preassure sgt...coz for me it is still early...kalo ade,aku terima dgn hati yg gembira..bak kater cik 5iti kiter yg kawen smalam tu...:p
one thing for sure,ade somebody yg amat frust everytime i told him 'i'm period...'...yup...u know who la kan...."cubaan gagal lagi....."...i always tell my self,there must be a reason Allah din give it to me now...just wait and see....:)

hmm...lately aku tgh sibuk 'mentelaah' comic baBy blue5...my MIL lend me her 17books collection!!....its a good comic actually...i laugh and learn a lot...mmg recommended utk pasangan2 yg sedang merancang utk membina family...:) ...so,go check it out!!...:)

over the weken...

hmmm....just nak recap our activity lately....last weken kitorg balik kg coz my hubby nak gi wedding his frens...so,as usual kitorg akan balik kuale on friday nite,went to penang on saturday,then balik kl on sunday....this time,nyanyah pun ikut...actually more like kitorg yg ikut nyanyah coz naik keter dier...yup...keter BARU VIO5 dier....sedap skit jalan...:p

saturday lps lunch tu gi kuale beli tudung saji or as my kg say 'sange' ...:p ...and wanted to buy popiah stesyen(org kuale tau why this popiah so special..:p)...but unfortunately kedai tu tutup...cuti skolah agak nyer...kempunan la lagi....dah 3 kali balik xdpt2 lg ni.....terliur plk aku..there s no other popiah can lawan that popiah esp the popiah goreng...!!!.....

we bertolak to penang at 6pm...berlagak bwk vio5...this time terus ke bertam....abah n mak n dinie dah pindah saner...agak kurang best lokasi ni..sbb kalo umah dl tu mmg tgh2 bandar...dan yg paling penting dier dekat dgn kedai char kue tiow....:p...our must-eat-fud biler balik penang..

anyway,mlm tu lps isyak abah bwk gi mane ntah.pekene char kew tiow kat situ...not bad...kuah byk..mcm kuetiow kuah plk...but still sedap...my hubby still prefer the bandar perda one....maybe coz 1st try kat situ kot...

sunday tgh hari kitorg bertolak dr bertam...singgah di jawi,wedding kring n ila...actually i know them both...my coursemate kat utm dl..kring is ex-beseri ngan my hubby...ramai gak kawan my hubby is kawan aku gak...pi-mai-pi-mai-tang-tu....:p anyway,it was a nice wedding....congrats to kring n ila...smoga bahagia hingga ke akhir hayat...(diorg ni kapel sejak 1st year tu....respek2...:p)

this week....

hmmm...ade 2 wedding minggu ni...1-yg aku xdijemput...wedding cik 5iti kiter....smalam...nice wedding....minah tu dah mmg cantik..wat aper pun sure cantik nyer...and another one is my hubby's kazen,marzy wedding @ jb this sunday...travel jauh lg la nmpk nyer this weken...but i'm more looking fwd to 'jalan2-cari-makan' kat jb actually...:p i'm craving for the steamboat dpn hyatt tu....perghhh...terliur lg....aphal sumer citer aku ni ade sangkut paut ngan food ni????...anyway,the wedding venue is the z0,jb....theme:jubah....aku dah pinjam n alter jubah arab nyanyah...still thinking nak pakai with what baju+tudung+kasut.....nnt la i'll upload the pict next week...;)

adoiii...penayt dah menaip ni..mane la laki aku ni???xabih2 meeting lg ke???nak balik!!!!...:((

04 August 2006

kene tinggal

0 comments
sejak kluar dr LCCT td rase mcm tak tenteram ati ni....mcm sesak nafas...takkan mcm ni punyer teruk kot????....ishhhh...

hmmm...ari ni aku kene tinggal....syg gi company trip to jakarta for 4 days...will be back on monday nite....aduhaiiiiii.....lamer nyer kene tinggal....this is my 2nd time kene tinggal...tp b4 ni just for 1 nite....ni..3 mlm wor!!!!!......

memang tak dinafikan,one thing that i most missed is having him beside me when i wake up in d morning....uwwaaa!!!!!.....and of coz knowing him thousand miles away make me broken hearted....

anyway.....this is my 'semi-bujang' time...so lets P.A.R.T.Y!!!!...muahahahha...i have plan with nani..we're going to have slumber party...play squasy...soping..and paling penting catch up with each other life...giler...dah dkt 3bln tak jumpe my BEBEH.....tonite we go see midnite!!!...weheeeeeeeeee.....i'm bujang!!!!!!!!!!!!!!!!!!..:p

03 August 2006

shopping spree!!!

0 comments
22-23 July 06

soping sakan!!!....mentang2 la baru dapat duit (1st payment utk system helpdesk tu)...tak la byk pun...rm2K je...tp memandangkan dah memang ade very long list barang nak dibeli..so aper lagi..soping sakan la...bukan brg aper pun..utk umah..tp alhamdulillah dgn duit tu memang gune sebaik mungkin la....things that we've bought..:

1. tv rack @ cavenzy rm399(+delivery)
2. tv samsung 29" flat...rm999 dpt diskaun rm920 je...:p
3. washing machine daewoo(nano silver) rm600....
4. rumput 8 keping + tanah/pasir....rm50...
5. box rack(gorm) @ ikea + quilt + jam ...rm 150...

memang puas ati la weken tu...soping sakan...mcm org kaye...:p
puas ati gak sebab blh dpt sumer barang @ a very good price...mcm tv rack tu, cavenzy tgh sale..and price tu including 1 6ft tall display rack...nice...

brg2 letrik tu plk kitorg dah hampir give up nak cari coz actualy plan nak beli washing machine je..cari punyer cari merata2..dgn feature yg standard2 je...xdpt yg diingini and expensive....tp at last b4 balik(rushing sbb nak tgk AF..:p)..kitorg 'ter' pergi kat kedai letrik b4 jln klang lame tu...washing maschine tu,kitorg tanyer kedai lain sume trm600++...tp kat kedai tu tanyer je terus dpt rm600...then ternampak plk tv samsung tu...bukan senang nak dpt tv 29" <1k...hasil>

mmg ari sabtu tu bz giler...pagi,beli rumput..rizal n my hubby dok mengerjakan rumput tu tgh2 hari buta....then gi soping..then ptg tu aku gu potong rambut...

sunday plk gi soping @ ikea..giler ramai org..mcm kat pc fair plk...terus je beli ape yg nak then blah..sempat la sambar karipap ikea sekotak...lps drop rizal @ lrt(dier balik penang)..kiotrg gi umah mama jap...lps magrib baru balik umah...

fuhhhh...lega....now just waiting for the tv rack to be deliver..should be on 3/8...

nnt biler2 aku ltk gambar2 tu...;)



 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template